kind·travel

Het voorbereiden van: een vliegreis met een peuter.

plane-841441_1280

Over een tijdje is het eindelijk zover. We gaan weer op vakantie! Dit jaar vliegt Elena voor de 2e keer. Vorig jaar gingen wij naar Gran Canaria en dit jaar vliegen wij naar Kreta!

Vorig jaar verliep de vliegreis vrij goed. Ze was toen nog een stuk jonger en ongeduldiger dan nu en de reistijd van dit jaar is zelfs korter. Dus ik verwacht niet al te veel problemen hiermee. Toch hebben we wel het en ander voorbereid.

We beginnen met de voorpret. Op internet ging ik op zoek naar een Vakantie aftelkalender. Via deze site heb ik een leuke gevonden en deze uitgeprint. 15 dagen voor we vertrekken, mag ze elke dag een vakje in gaan kleuren.

vakantie-aftelkalender-kleurplaat-oktoberdots.png
oktoberdots blog

Speciaal voor Elena heb ik een tas samengesteld die we meenmenen als handbagage tijdens de vlucht. En die inhoud is als volgt:

Dekentje

Tablet

Koptelefoon

Snoepjes

Cadeautjes

Reservekleding

Natte doekjes

Snapchat-474716036
‘Vliegtuig’cadeautjes

Dit jaar heb ik ‘vliegtuig’cadeautjes voor Elena bij de Action gekocht om haar tijdens de vliegreis te vermaken. Deze tip ben ik op verschillende blogs tegenkomen. Anderen raden het soms af en vinden dat kinderen zich ook prima zonder cadeau’s kunnen amuseren. Maar ik vind het zelf gewoon een leuk idee en wij maken van onze vakantie een feestje.

Voor 12 euro heb ik bij de Action de volgende items gekocht: voorleesboekje, kleurboek, waskrijtjes, stickers, mini-barbies, puzzel, strandbal en een pluche paardje.                                                      De strandbal gaat mee in de koffer. En de rest verpak ik als cadeau. Tijdens de reis mag ze als we opgestegen zijn ongeveer elk half uur een cadeautje uitpakken. We hopen dat ze zich dan +- 3 uur hiermee kan vermaken. Maar we hebben in geval van nood ook haar tablet bij ons.

Reservekleding vind ik altijd makkelijk. Ook omdat ze nog niet zo lang zindelijk is en ongelukjes met eten en drinken ook in een klein hoekje liggen. Het dekentje is voor als ze in slaap valt en de rest spreekt voor zich.

Als ik iets belangrijks vergeet in dit lijstje mogen jullie mij een reactie sturen! En natuurlijk ook als jullie nog andere tips hebben mbt het vliegen met jonge kinderen.

Xoxo Gianna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s