gastblog

Mommy in the spotlight: Gina

FB_IMG_1526722270646
Photoshoot by ©Millie Robson

Meet Gina! Gina doet aan een bijzondere sport.
Ze doet namelijk aan paaldansen! Ik heb haar uitgenodigd voor een Q&A.
Ze is de allereerste mama die in deze nieuwe rubriek mag staan.
Lezen jullie mee?

Hoi Gina, voor ik mijn vragen stel wil ik jou eerst vragen om je even voor te stellen.
 
Hallo allemaal! Mijn naam is Gina en ik woon samen met mijn man en ons zoontje Dominic in Venlo. Dominic is op dit moment 4 jaar oud. Mijn hobby’s zijn voornamelijk winkelen en ‘paalhangen’. En ik hou van alles wat met Disney te maken heeft!
.
IMG_20180519_113347
Mijn gezin.

Q: Sinds wanneer doe je aan paaldansen?

A: Sinds oktober 2016. Ik ben toen begonnen met een cursus van 10 weken bij Denzz paaldansstudio. En daar train in nu nog steeds.

Q: Wat bracht jou op het idee om dit te gaan doen?

A: Ik was samen met een vriendin toen we eigenlijk voor de grap zeiden: ‘Zullen we dat gaan doen, paaldansen?’. Ik heb al aan meerdere sporten gedaan zoals voetbal, paardrijden en Zumba. Maar paaldansen vind ik nog steeds leuk en dit doe ik nu het langst.

Q: Hoevaak per week train je?

A: Toen ik begon in 2016 begon ik met een uurtje les per week.  Hier kwam verandering in toen we gingen trainen voor de Shownight. 6 maanden voor aanvang van de Shownight, zijn we begonnen met meerdere keren per week trainen.

Shownight waar ik over vertel heeft 17 maart 2018 in de Maaspoort te Venlo plaatsgevonden. Dit was een avond vol paaldansacts met verdeeld in meerdere groepen. Hiervoor moest wel extra getraind worden om de hele groep gelijk op het zelfde niveau te krijgen.

IMG_20180519_113329
Shownight 2018

Na de Shownight is er een hoop veranderd. Er is nu nog meer sprake van een groepsgevoel en zusterliefde. We zijn nu allemaal nog meer gemotiveerd. Om nog meer te kunnen, train ik nu 3 uur in de week bij Denzz en daarbij doe ik ook nog krachttraining bij My35.

Voor de fotoshoot van Millie Robson hebben we ook nog extra uren getraind. Ik dacht bij mezelf ‘we gaan alleen even wat foto’s maken’. Niet wetende dat hier een hele voorbereiding voor nodig was! We moesten bijvoorbeeld poses oefenen, deze vervolgens op de foto zetten en uitprinten. Zodat we op de dag van de shoot precies wisten wat ons te wachten stond.

Q: Wanneer staat er een volgend optreden of competitie gepland?

A: In 2020 staat er een nieuwe show gepland!

Q: Het lijkt alsof paaldansen veel lenigheid en kracht vereist. Heeft het je veel moeite gekost om het te leren?

A: Het kost nog steeds veel moeite om zoveel nieuwe dingen te leren. Ik heb serieus elke week nog steeds spierpijn als we nieuwe oefeningen geleerd hebben haha!

Q: Als veel mensen het woord ‘paaldansen’ horen denken ze meestal aan iets ordinairs. Wat is jouw ervaring hiermee?

A: Ja dit klopt inderdaad, zodra ik mensen vertel over het gene wat ik doe, kijken ze mij met grote ogen aan van: ‘Wat zeg je nou dan?’. Maar als ik er meer over vertel, komen ze er al snel achter dat gewoon topsport is!

IMG_20180519_132945.jpg
Trainen in de Denzz studio!

Q: Wat vind jouw man er van dat je deze sport uitoefent?

A: Hij vind het eigenlijk super cool!

Q: Paaldansen / polefitness lijkt steeds populairder te worden. Ze willen er zelfs een olympische sport van gaan maken. Omdat paaldansen sinds kort erkent is door Global Association of International Sports Federation (GAISF) als een sport, zit die kans er wel in. Ben je blij met deze erkenning?
.
A: Ik ben daar super blij om! Dat al dat harde werk en jaren hard trainen eindelijk eens erkend wordt!

Q: Wat zijn je ultieme paaldans goals? Of beter gezegd wat zou je nog heel graag willen leren,  kunnen of doen?

A: Op dit moment zijn de enigste goals om nog beter te worden, op een niveau hoger te komen en natuurlijk de volgende Shownight die in 2020 zal plaatsvinden.

FB_IMG_1526722287373
Photoshoot by ©Millie Robson

Q: Maak deze zin af: Ik raad andere vrouwen aan om ook aan om aan paaldansen te doen omdat…?

A: Omdat je er zoveel terug voor krijgt, ik had überhaupt nooit gedacht dat mijn lichaam dit allemaal zou kunnen! Je krijgt er kracht en lenigheid van en vooral veel liefde bij een hele nieuwe familie.

Q: Hé, wacht even! Doen mannen eigenlijk ook aan deze sport?

A: Ja natuurlijk! Wij hebben ook onze eigen mannenclub! Die gewoon echt super goed zijn!

Q: De laatste vraag: Wie is jouw grootste voorbeeld in de paaldanswereld?

A: Dit is en blijft toch echt wel Annemarie Joris – Vervoort! Zij is de eigenaresse van Denzz paaldansstudio en geeft ons les. ❤️💪🏼

 

Wil je meer zien van Gina? Ze is te volgen op instagram: @gienjanssen

 

Xoxo Gianna

 

Wil jij ook in de spotlight staan of op een andere manier je verhaal vertellen? Klik hier voor de mogelijkheden. 

2 gedachten over “Mommy in the spotlight: Gina

    1. Ik vind het ook hele mooie foto’s! Maar inderdaad echt respect voor de mensen die kunnen paaldansen. Want ook ik heb wel eens een workshop gedaan. En dat viel toch echt niet mee inderdaad 😁.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s