food

Challenge #1: één week minder vlees.

 

22 april 2018 postte ik op Instgram dat ik één week zou gaan proberen om minder vlees te eten. Ik had er toen nog niet bij stilgestaan dat in die week ook Koningsdag viel en we de nodige feestjes gepland hadden staan. Wat dus betekend, minder zelf koken! Ik heb de afgelopen tijd wel vaker vegetarische gerechten gemaakt. Alleen was mijn plan om juist om die desbetreffende week minder vlees te eten en er een blog over te schrijven.

Challenge:  FAILED

Wel heb ik die week een vegetarische spaghetti gemaakt met ‘Rul Gehackt’ van De Vegetarische Slager!

Eerste indruk: Het ziet er kwa kleur en structuur hetzelfde uit als echt gehakt.

Geur: Bij het openen van de verpakking was ik wat minder enthousiast. Het rook een beetje naar hondenvoer *Getver*.

Smaak: Ik heb het product gebakken en verwerkt in een zelfgemaakt pastasausje met verse groenten. Ik had het van te voren wel bestrooid met wat peper en zout.

Mijn man had ik van te voren bewust niets gezegd over het feit dat het gerecht vegetarisch was. Na afloop toen hij zijn bordje leeg had gegeten vroeg ik of hij had gemerkt of er iets ‘anders’ aan deze pasta was. Hij gaf aan van niet. En zelf proefde ik wel iets verschil maar niet noemenswaardig.

Dus, missie vegetarische pasta: (wel) geslaagd!

Verder blijf ik het een goed idee vinden om wat vaker te kiezen voor vegetarische gerechten. Het is namelijk beter voor het milieu, voor de dieren, voor je lichaam en voor de portemonnee!

 

Interessante feitjes:

Wist je dat:

1 dag geen vlees eten gemiddeld 1.366 liter water bespaard en 2 kilo veevoer?

Dat met name de productie rundvlees zorgt voor veel ontbossing en CO2-uitstoot?

Overmatige vleesconsumptie het risico kan verhogen op kanker, suikerziekte, te hoog cholesterol en obesitas?

 

Hoevaak per week eten jullie gemiddeld vlees? 

Xoxo Gianna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s