personal

Hoe ik van mijn zwangerschapskilo’s af kwam!

 

Tijdens mijn zwangerschap van Elena was ik in totaal 17kg aangekomen! Voor mijn zwangerschap schommelde ik altijd ergens tussen de 59 en 61kg.  Direct na de zwangerschap vlogen de eerste kilo’s eraf. Maar helaas bleef ik op 65.9 kg hangen. 

IMG_20150620_121615                         36 weken zwanger

In december 2015 zocht hulp bij een oud stagiaire die bij ons op de huisartsenpraktijk stage heeft gelopen. Ze werkte nu voor Herbalife. Ik ging naar haar toe voor een meting en advies. Ze gaf me tips over voeding en beweging.

Ik wandelde veel met Elena, deed aan paardrijden maar had toen nog geen zin om extra te sporten. Ze vroeg me om 1 week lang bij te houden wat ik at. Ze ging dan voor bij berekenen hoeveel calorieën en voedingsstoffen ik binnenkreeg en eigenlijk zou moeten binnenkrijgen om af te vallen.

Het bleek dus dat ik echt te vaak mijn ontbijt oversloeg, niet regelmatig at en te weinig eiwitten binnenkreeg. Ik kocht bij haar de formula 1 shake en groenthee tabletten. Hiermee ging ik aan de slag. Mij doel was het behalen van 60kg!

Al vrij snel viel ik af (zonder extra te sporten) en woog ik in april 2016 59.3kg!! Ik heb de Herbalife producten maar slechts 1 maand gebruikt en ben gewoon echt op mijn voeding gaan letten. Mij doel was dus behaald. En daar was ik heel trots op!

Vandaag, 3 mei 2018 weeg ik 54.7 kg. Ik ben inmiddels gestopt met paardrijden en sport nu zo’n 2-3x per week. Mijn nieuwe doel is om iets meer aan te komen in spiermassa!

IMG_20180503_123159

Ik heb een paar tips om met jullie te delen maar als jullie echt goed advies willen, raad ik aan om de hulp van een diëtist of een personal trainer in te schakelen.

  • Laat zoveel mogelijk fruitsappen en frisdranken achterwegen. Drink veel water en (groene) thee.
  • Eet regelmatig, sla geen maaltijden over.
  • Beweeg! Fietsen, wandelen, home workout of sportschool. Iets is altijd beter dan niets.
  • Zorg dat je voelde eiwitten binnenkrijgt (vlees, vis, eieren, noten, hüttenkäse, magere kwark).
  • Let op verzadigde vetten (kant en klare maaltijden, chips, pizza). Neem hier niet teveel van.
  • Tracteer je zelf soms op iets lekkers maar niet te vaak.
  • Let op de verhoudingen tijdens de hoofdmaaltijd. Veel mensen eten bijvoorbeeld veel rijst en weinig groenten. Het is beter om veel groenten te eten en minder rijst.
  • Kies voor gezonde snacks (rauwkost en fruit zijn altijd een goede keuze).
  • En tot slot tel eens je hoeveel calorieën je per dag binnen krijgt. Soms denk je heel gezond te eten maar zijn het toch te grote porties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s